Nyhetsbrev CIAF, februari 2014

Året har verkligen börjat i full fart här på Chalmers Innovation med många spännande aktiviteter i portföljen och fonden som sådan men även i specifika portföljbolag.

Inom Chalmers Innovation Affiliate Fund, CIAF, så har vi sedan vår mycket uppskattade nätverksträff i november sett till att ta till oss av den feedback som ni ägare kommit med under året och nu skapat en ny plattform att kunna föra dialogen kring utveckling och läge i fonden.

Informationsflödet

Vi kommer från Styrelse och ledning att sända ut ett nyhetsbrev via e-post varje kvartal som ger er en god insyn i hur det utvecklas i CIAF samt några bolag per brev som lyfts fram och ni får en god möjlighet att följa på egen hand vid intresse.

En helt ny web är lanserad för Chalmers Innovation där CIAF har sin helt egna flik, här kommer ni att finna allt som fanns på den gamla sidan i ny layout men även en hel del matnyttigt som är av nyare art. Missa heller inte att kika igenom helheten Chalmers Innovation. Det är ju helheten som skapar de bolag/projekt som seedfonden investerar i och därigenom skapar värdeutveckling för CIAF.

Länk: www.chalmersinnovation.com/seedfunding/ciaf

Investerarträffen November 2013

Välbesökt och uppskattad, både av ägare och bolag som presenterade sig och fick mycket stimulerande feedback från nätverket. Engagemanget var stort som vanligt och det sparades inte på givande åsikter och insikter till de tre olika bolag som gav sin verklighet och framtidsutmaningar. VD:arna från Smoltek, Tajitsu och Halon har verkligen fått bra input till sina utmaningar och sänder ett stort tack för engagemanget och med förhoppning om fortsatt dialog.

Demo Day 2013

Ett nytt sätt att arbeta med de tidiga bolagen och projekten på Chalmers Innovation är CI Startupcamp. Där ett 15-tal team får drillning och coachning under 10 veckor med stort ansvar för att skapa insikter genom att tala med potentiella kunder och verkligen finna ett erbjudande som det finns efterfrågan på. Det är fullt ös och högt i tak, ”fail fast” är en nyckel, så man kan svänga om mot success så snabbt och billigt som möjligt. Denna camp avslutas med en DEMO DAY, där alla bolag/projekt som överlevt och nått framgång presenterar sig för en audiens bestående av nätverket, investorer, potentiella rådgivare och andra entreprenörer.

Det var en mycket intensiv och livfull Demo Day den 4 december som avslutades med mingel och lite dryck. AV de ca 10 presenterande har drygt hälften anslutit till Chalmers Innovation Inkubator och kommer kunna vara en del i kommande nya seedfond. Några CIAF:are var även där och tog del av de nya teamens presentationer.

demoday mat_Demoday

Under våren kommer vi att i samordning med vårens Demo Day att hålla vår Årsstämma och då mer i detaljs kunna följa upp hur fondens utveckling ser ut för 2013 och inledningen av 2014.

Håll ögonen på:

Mindmancer, portföljbolag som idag är noterade på NASDAQ First North, www.mindmancer.se spännande utveckling och bransch med stor framtidspotential. Tajitsu Industries, portföljbolag som är med och förutspår framtiden speciellt inom kundbeteende. www.tajitsu.com

Värt att notera:

Vi hälsar Håkan Frick, F77, välkommen som delägare i CIAF. Detta genom den första transaktionen av befintliga aktier inom gruppen. Håkan var även med på nätverksträffen i november med aktivt lyssnande och delgivande av erfarenheter.

Sammanfattningsvis vill vi från styrelsen och ledningen verkligen bjuda in till fortsatt dialog och det fina engagemang som finns inom ägargruppen. Håll utkik på hemsidan samt i mailboxen för löpande information. Dörren till oss på Chalmers Innovation är för det mesta öppen och kaffet är gratis, ta en tur förbi och slå er ned i caféet, passa på att känna pulsen och träffa bolagen.

Per Stenman

CIAF

© 2017 Chalmers Innovation. Last updated: 2015-12-16

Chalmers Innovation Seed Fund is supported by the European Union through the Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP).

© Copyright - Chalmers innovation